Opleiding Verpleegkunde HBO

Je kunt de verpleegkundige opleiding naast MBO, ook op HBO niveau volgen. Dit wordt ook wel gezien als de opleiding verpleegkunde niveau 5.
In tegenstelling tot het MBO, is het HBO meer gericht op de theorie. Natuurlijk leer je naast de theorie ook het werk in de praktijk uit te voeren.

Tijdens je HBO schrijf je een persoonlijk ontwikkelingsplan waarin je jouw studieplannen uitwerkt. Op deze manier kun je aan leraren van de opleiding duidelijk maken welke competenties jij al beheerst.
Wanneer jij al de verpleegkundige opleiding op MBO niveau hebt voltooid, kun je de HBO opleiding verpleegkunde in drie jaar afronden, in plaats van vier jaar.

Hoewel je bij verpleegkundige gelijk denkt aan het verzorgen en verplegen van mensen, houdt het nog veel meer in. Zo maak je bijvoorbeeld afspraken over de zorg, door eerst te overleggen. Je adviseert anderen hierbij door tips te geven.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden bij de verpleegkundige opleiding op HBO niveau, moet je aan een aantal eisen voldoen.
– Óf je hebt een MBO niveau 4 diploma.
– Óf je hebt een HAVO of VWO diploma. Hierbij maakt het niet uit welk profiel jij gevolgd hebt.

Salaris

Het gemiddeld netto maandloon van een verpleegkundige die de HBO-opleiding afgerond heeft, is 1988 euro. Dit loopt op wanneer je meer werkervaring op doet.

Vergelijk verpleegkundige opleidingen

Wil je direct beginnen met de opleiding verpleegkundige? Of wil jij al voorkennis opdoen over deze opleiding? Bekijk hieronder de opleiding verpleegkundige van diverse aanbieders!

Meer opleidingen weergeven
10 van de 27 opleidingen.