Opleiding Life coach

Ben jij gefascineerd door voeding en wat het precies doet voor het lichaam en de gezondheid? Adviseer je mensen graag en lijkt het je leuk om iedereen een andere benadering te geven? Denk eens aan het beroep van life coach. Een life coach weet alles van voeding af, brengt het voedingspatroon van een patiënt in kaart en adviseert hen hoe zij hun voedingspatroon kunnen veranderen om hun gezondheid te bevorderen. Patiënten kunnen bijvoorbeeld problemen hebben met overgewicht of met hun te hoge bloeddruk. Door ze advies te geven op het gebied van voeding kun jij ze helpen. Op het MBO kun jij leren voor het beroep life coach via de Beroeps Begeleidende Leerweg, afgekort BBL.

life coach opleidingen & Thuisstudies vergelijken

Wil jij aan de slag als life coach? Wil jij gaan starten met de studie life coach? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van life coach opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
Life coach
Wil je jezelf leren om meer uit het leve.. (verder lezen)
€ 54,25 p.m.
8 Maanden
Meer info
Vakopleiding Life coach
Wil jij meer weten over persoonlijke gro.. (verder lezen)
€ 36,13 p.m.
14 Maanden
Meer info
Life Coach
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Life Coach
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
Totaal € 399,00
9 maanden
Meer info
Life Coach
Help je graag mensen bij hun persoonlijk.. (verder lezen)
€ 41,50 p.m.
9 maanden
Meer info
Life Coach voor gevorderden
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 269,00
1-malig
Meer info
Life coaching
Wil jij je blijven ontwikkelen en ontplo.. (verder lezen)
€ 89,00 p.m.
5 maanden
Meer info
Life Coach
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 529,00
1-malig
Meer info
Professioneel life coach
Ben je geïnteresseerd in mensen en .. (verder lezen)
€ 99,00 p.m.
8 maanden
Meer info
Zelfstandig life coach
Wil jij aan de slag als zelfstandig life.. (verder lezen)
€ 99,00 p.m.
11 maanden
Meer info
Professioneel life coach (klassikaal)
Ben je geïnteresseerd in mensen en .. (verder lezen)
€ 199,00 p.m.
8 maanden
Meer info

Studie-opbouw

Als life coach leer je alles over de mens en gezondheid. Zo ga je leren hoe je sportactiviteiten kunt voorbereiden en aanbieden, zowel individueel als in groepsverband in de vorm van een evenement, maar je gaat ook leren wat voeding doet met het lichaam en hoe je voeding kunt gebruiken voor een optimale gezondheid. Dit is het gedeelte waarvan jij, als toekomstig life coach, veel baat bij hebt. Je gaat leren hoe je het voedingspatroon van cliënten in kaart brengt en hoe je je cliënten kunt adviseren om hun voeding te verbeteren en zo hun gezondheid. Naast de vakken die direct met het beroep van life coach te maken hebben, volg je ook lessen in Nederlands en Engels. Omdat je een opleiding volgt, kun je alles gelijk in de praktijk brengen. Je gaat immers maar een dag per week naar school.

BBL opleiding life coach

Wil jij mensen adviseren over hun leefstijl, moet je de opleiding life coach volgen aan het MBO. Dit kun je doen via de Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij je werken en leren combineert. Alvorens je met je BBL opleiding begint, moet je een leerbedrijf vinden waarvoor je vier dagen per week kunt werken. Je kunt natuurlijk zelf een leerbedrijf zoeken, maar je kunt ook je school om hulp vragen als je moeilijkheden ondervindt. Als je een leerbedrijf hebt gevonden, gaan jij, de school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst aan waarbij de rechten en plichten van alle partijen duidelijk wordt. Hierna kun je aan de slag. Je gaat een dag per week naar school en 4 dagen per week werk je bij het leerbedrijf.

Toelatingseisen

Om de opleiding voor life coach te kunnen volgen, dien je bij de opleiding te passen. Dat wil zeggen dat de school op zoek gaat naar scholieren die al een voorliefde hebben voor sport, gezondheid en voeding. Scholen stellen geen specifieke eisen wat betreft vooropleiding. Je ervaring in de sport, gezondheid en voeding is belangrijker.

Duur van de opleiding

De opleiding voor life coach duurt twee jaar en is een opleiding op niveau 4. In deze twee jaar ga jij je ontwikkelen als echte life coach. Twee jaar lijkt wellicht kort, maar omdat je naast een dag school per week vier dagen werkt bij een leerbedrijf, zul je merken dat je het vak al snel leert.

Werkveld life coach

Als je je MBO diploma voor life coach hebt behaald, kun jij aan de slag als life coach. Een life coach kan werken in een ziekenhuis. Maar je kunt ook aan de slag in een zorgstelling, een voorlichtingsbureau of natuurlijk in je eigen praktijk.