Opleiding Kapper

Altijd al kapper willen worden? Dan is de Kappersopleiding de ideale manier om leren en werken te combineren. Op deze manier hou je jouw kennis van de theorie op pijl terwijl je ondertussen ervaring op doet in de praktijk. Het één kan niet zonder het ander en daarom is er dan ook een mooi evenwicht tussen die twee gevonden. Hierdoor kunnen alle leerlingen zich ontplooien tot een geslaagde kapper met zowel veel kennis als ervaring. Dat is nu precies wat je nodig hebt, want met alleen maar leren of alleen maar werken kom je dus niet bij waar je wilt komen.

Thuisstudie kappersopleidingen vergelijken

Wil jij aan de slag als Kapper? Wil jij gaan starten met de studie Kapper? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Kapper opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
Kapper Dames (Allround)
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Kapper: knip- en stijltechnieken heren
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Kapper: kleurtechnieken dames
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Kapper: kniptechnieken dames
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Kapper: hairstylist
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Thuiskapper
Leren knippen, kleuren, vlechten en opst.. (verder lezen)
€ 25,75 p.m.
12 Maanden
Meer info
Thuiskapper
Cursus Haarknippenén haarstyling .. (verder lezen)
€ 59,50 p.m.
5 maanden
Meer info
Kappersassistent
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 269,00
1-malig
Meer info
Thuiskapper
De cursus Thuiskapper van de LOI is de i.. (verder lezen)
€ 53,20 p.m.
6 maanden
Meer info
Kapper
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 409,00
1-malig
Meer info
Freelance thuiskapper
Wil je zelfstandig en flexibel je geld v.. (verder lezen)
€ 67,00 p.m.
12 maanden
Meer info
Thuiskapper & Visagie
Wil je leren om haar te knippen é.. (verder lezen)
€ 69,00 p.m.
12 maanden
Meer info

Opbouw kappersopleiding

De opleiding ziet er als volgt uit. Je kunt als leerling de keuze maken tussen twee verschillende vormen. De eerste manier is de dagopleiding BOL en de tweede manier is de deeltijdopleiding BBL. Wat is nu het verschil tussen die twee? Bij de BOL-opleiding ga je dat wat je geleerd hebt toepassen in de praktijk. Als je kiest voor een BBL-opleiding werk je echt in een kapsalon en doe jij je kennis dus vooral daar op in het ”echte leven”. Verfen, knippen, vlechten: jij draait er je hand straks niet meer voor om.

Toelatingseisen opleiding

We hebben het hier over een MBO-opleiding, dus wie zich wil aanmelden moet ik het bezit zijn van een VMBO-diploma. Nu zijn er natuurlijk meerdere stromingen binnen dit niveau. In het geval van deze opleiding is een diploma gericht op de kadergerichte leerweg een eis. Ook leerlingen die een diploma hebben gehaald op een hoger niveau zijn zeker van harte welkom om zich aan te melden. Een nieuwe optie voor een andere situatie is een overgangsbewijs van het vierde jaar van de HAVO of het VWO. Ook dat is voldoende.

Werken als kapper

Na de opleiding mag je jezelf dus echt kapper noemen en kan je natuurlijk lekker aan de slag in een kapsalon. Als de kapsalon waar je tijdens de opleiding werkte tevreden over je is, dan kan je er misschien zelfs wel blijven na je afstuderen! Als het goed is weet je dan inmiddels ook hoe je producten goed aan de man kan brengen en hoe je de bezoekers van de kapsalon de helpende hand kan bieden. Een goed advies geven en de mensen daar ook van overtuigen is dan geen probleem meer voor je.

Duur opleiding

Het komt er op neer dat je er in totaal drie jaar aan kwijt bent als je er voor kiest om deze opleiding te doen. Er is echter wel een belangrijk verschil tussen de eerste twee jaar en het laatste jaar. Na de eerste twee jaar mag jij jezelf Junior Kapper noemen. Dat is dan allemaal nog op niveau 2. Het derde jaar is dus heel anders. Dat is een extra jaar. In dat jaar kun je als het ware een soort ”opstromen” door nog eventjes door te gaan. Aan het eind van het jaar ben je dan echt kapper geworden. En dit keer is dat op niveau 3. Er ligt dan meer verantwoordelijkheid op je schouders dan een jaar eerder.

Als dit iets voor jouw is dan ben je waarschijnlijk een verzorgend type. Jij speelt een grote rol in hoe mensen er uit zien. Je creativiteit kan je echt wel kwijt in dit bekende vak. Ook de agenda bijhouden, mensen verwelkomen en informatie geven over de mogelijkheden voor het haar van de klanten zijn belangrijk in dit beroep. Verder is het goed om te weten dat je vaak moet samenwerken met de andere kappers om je heen.