Politie & beveiliging opleidingen

Wil je graag aan de slag in de beveiliging, veiligheid, politie of BOA? op deze pagina vind je alles wat je moet weten over deze verschillende opleidingen.

Opleiding Beveiliging

coordinatorbeveiligerHoudt je van een beroep met spanning? Niet de hele dag saai achter een bureau zitten, maar een beroep waarbij je op een juiste manier moet optreden bij onverwachtse situaties? Dan is de beveiliging opleiding iets voor jou! Deze MBO opleiding begint met niveau 1, assistent beveiliging en toezichthouder, maar na deze opleiding kan je doorgaan met niveau 2 beveiliging. Nadat je deze opleiding hebt gehaald, kan je aan het werk als beveiliging. Deze opleiding bestaat voor een groot deel uit stages, dus je zit niet veel op school en kan snel aan het werk. Wil je toch liever verder? Dan kan je ook nog niveau 3 volgen. Dit is de opleiding coördinator beveiliging.

Beveiliging opleidingen vergelijken

Wil je weten welke opleidingen er zijn op het gebied van beveiliging? Je kunt verschillende kanten op! Bekijk hieronder welke opleidingen er zijn.

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer opleidingen weergeven
30 van de 45 opleidingen.

Alles over de politie opleiding

Wil je aan de slag bij de politie? Kom alles te weten over de politie opleiding. Niet als BOA, maar echt als agent of bij de recherche? Dan moet je een opleiding bij de politie volgen. Hierin zijn 4 verschillende niveau’s op het MBO. Je begint bij Niveau 2, assistent politiemedewerker. Daarna studeer je verder voor politiemedewerker niveau 3. Eventueel kan je daarna ook nog niveau 4 volgen, allround politiemedewerker. Het voordeel van een MBO niveau 4 diploma is, is dat je kan doorstromen naar het HBO. Op het HBO kan je bijvoorbeeld de Politiekundige Bachelor volgen, maar ook een andere HBO opleiding die niet gerelateerd is aan de politie of beveiliging volgen.

Een opleiding bij de politie is veel intensiever dan bijvoorbeeld beveiliging. Voordat je met de opleiding start, is er een keuring. De politiekeuring. Daarna kan je aan de slag op de Politieacademie voor surveillant, hoofdagent, politiekundige of politievrijwilliger.