Opleiding Verzorgende IG Kraamzorg

Jij geeft mensen graag oprechte aandacht en houdt ervan om ze in de watten te leggen. Zonder een woord weet jij wat ze nodig hebben en als zorgzaam persoon heb je plezier in het zorgen voor anderen. Bovendien ben je dol op baby’s! Als jij jezelf herkent in al het bovenstaande, ga dan werken als verzorgende in de kraamzorg. Om in de kraamzorg te mogen werken, dien je een opleiding te volgen. Deze MBO opleiding Verzorgende IG Kraamzorg is te volgen via de Beroeps Begeleidende Leerweg.

Verzorgende IG Kraamzorg opleidingen & Thuisstudies vergelijken

Wil jij aan de slag als kraamzorger? Wil jij gaan starten met de studie Verzorgende IG kraamzorg? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Verzorgende IG kraamzorg opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Leertraject opleiding kraamzorg

De opleiding Verzorgende IG Kraamzorg leert jou alles over de kraamzorg en wat daarbij komt kijken. Zo leer je hoe je een verloskundige het beste kunt assisteren tijdens de bevalling en hoe je de kersverse moeder adviseert wat betreft de zorg voor haar baby. Uiteraard ga je ook leren hoe je de pasgeborene verzorgt en hoe je bepaalde kwaaltjes kunt herkennen. Houd er rekening mee dat bevallingen helaas niet altijd vlekkeloos verlopen. Je leert tijdens de opleiding Verzorgende IG Kraamzorg daarom ook hoe je met complicaties moet omgaan. Omdat je deze opleiding volgt via de Beroeps Begeleidende Leerweg, kun jij alles wat je leert gelijk in de praktijk brengen. Uiteraard zal je niet meteen zelfstandig aan de slag gaan, maar onder begeleiding van een verloskundige bij jou in de praktijk zul je langzaam maar zeker alle kneepjes van het vak leren.

BBL opleiding Verzorgde IG Kraamzorg

Als verzorgende in de kraamzorg ben je nauw betrokken bij geboortes en de eerste weken daarna. Om de BBL opleiding Verzorgende IG Kraamzorg te kunnen volgen, dien je daarom eerst een leerbedrijf te vinden waar je het vak kan leren. Het meest voor de hand liggend is als je op zoek gaat naar een verloskundigenpraktijk. Hier kun jij als leerling in de kraamzorg de verloskundige assisteren in diverse taken. Als je het leerbedrijf hebt gevonden, gaan jij, je school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst afsluiten, waarna jij kunt beginnen met werken binnen de verloskundigenpraktijk. Tijdens de BBL opleiding Verzorgende IG Kraamzorg werk je vier dagen per week in de praktijk en ga je een dag per week naar school.

Toelatingseisen Verzorgende IG kraamzorg

Lijkt de opleiding Verzorgende IG Kraamzorg jou wel wat, dan kun je je inschrijven voor de opleiding. Om toegelaten te worden heb je minimaal een VMBO diploma nodig of een overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. Er zijn geen toetsen verbonden aan de toelating.

Duur opleiding Verzorgende IG Kraamzorg

De  opleiding Verzorgende IG Kraamzorg op niveau 3 duurt drie jaar. Gedurende de gehele drie jaar van je opleiding werk je vier dagen per week in de praktijk en ga je daarnaast een dag per week naar school.

Hoe ziet jouw baan eruit?

Als je je diploma voor Verzorgende in de kraamzorg op zak hebt, kun je eindelijk echt aan de slag. Nu echter zonder begeleiding! De meeste afgestudeerden gaan wederom aan de slag bij een verloskundigenpraktijk. Echter sommigen kiezen er uiteindelijk voor hun praktijk op te zetten. Je kunt dit alleen doen, maar natuurlijk ook met andere verloskundigen.