Opleiding verpleegkundige

consulta_enfermeria De opleiding verpleegkundige kan je volgen op verschillende niveua’s en richtingen. Je kunt bijvoorbeeld de opleiding verpleegkundige op BBL niveau volgen, maar ook op HBO niveau kan je verpleegkundige volgen. Als verpleegkundige ben je vooral bezig met het verlenen van zorg. Bijvoorbeeld aan ouderen of mindervaliden.

Opleiding verpleegkundige MBO

De opleiding verpleegkundige kan je op 4 niveau’s volgen. Bij de meeste opleidingen begin je bij niveau 1. Dit is vooral zorghulp. Met niveau 2 behaal je helpende zorg &welzijn. Daarna stroom je door na niveau 3. Bij dit niveau ga je je vaak specialiseren. Een aantal richtingen zijn Verzorgende IG, kraamzorg en maatschappelijke zorg. Met niveau 4 ben je volwaardig verpleegkundige. Met een niveau 4 diploma kan je tevens doorstromen naar het HBO.

De opleiding verpleegkundige kan je op zowel BOL als BBL niveau volgen. Met een BBl opleiding ben je veel aan het werk en zit je bijvoorbeeld 1 dag op school. Bij een BBL opleiding doe je huiswerk vaak thuis. Dit is iets zwaarder, maar het voordeel van een BBL opleiding is, is dat je veel ervaring op doet in de praktijk en daarnaast ook al geld verdient.

Overzicht verpleegkundige opleidingen

Hieronder is een overzicht van verschillende deeltijd verpleegkundige opleidingen. Wil je meer informatie van een opleiding? Bekijk dan de website van de aanbieder.

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer opleidingen weergeven
30 van de 52 opleidingen.

Meer info verpleegkundige

Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt worden of wilt gaan studeren? Door eerst goed te kijken wat de verschillende opleidingen inhouden en te kijken naar het werkveld, kan je een betere keuze maken. Op de website verpleegkundige opleiding .net kom je alles te weten over deze opleiding. Hierop vind je informatie over de verschillende niveau’s, zowel MBO als HBO.