Opleiding Stukadoor

Thuis sta jij bekend als de Handige Harry. Elk klusje dat je tegenkomt klaar jij zonder blikken of blozen. Daarbij vind je het ook nog eens leuk en wil je graag meer leren over hoe de echte vakmannen het doen. De opleiding voor stukadoor moet dan wel jouw ding zijn! Deze opleiding kun je volgen op MBO niveau en is voor studenten die echt meteen aan de slag willen. Via de Beroeps Begeleidende Leerweg ga jij vier dagen per week werken en slechts een dag per week naar school.

Stukadoor opleidingen en thuisstudies vergelijken

Wil jij aan de slag als stukadoor? Wil jij gaan starten met de studie stukadoor? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van stukadoor opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
Stukadoor
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 439,00
1-malig
Meer info

Studieopbouw Stukadoor

Het beroep van stukadoor is erg secuur en vergt geduld. Tijdens de opleiding voor stukadoor ga je alles leren over wanden, plafonds en gevels en hoe je deze kunt behandelen. Er komt veel techniek bij deze opleiding en jouw inzet en motivatie moet hierbij optimaal zijn. Het leveren van goed stukwerk is namelijk niet makkelijk. Je leert alles over ondergrond en materialen, want het beroep van een stukadoor gaat verder dan alleen muren glad pleisteren. Je gaat daarom ook meer leren over bijvoorbeeld isolatie, profielen en sierbepleistering. Omdat je de opleiding voor stukadoor gaat volgen, ga je tijdens je opleiding ook leren hoe je met klanten moet omgaan. Je wilt immers goed werk leveren om je klant tevreden te stellen.

De BBL opleiding stukadoor

Het beroep van stukadoor is een erg praktijkgericht beroep en de Beroeps Begeleidende Leerweg past er daarom goed bij. Alvorens je met de opleiding begint, moet je een leerbedrijf vinden waar je kunt werken. Het meest voor de hand liggende leerbedrijf is in dit geval een stukadoorsbedrijf, maar ook andere bouwbedrijven voeren stukadoorswerk uit. Er zijn kleine, middelgrote en grotere bouwbedrijven: aan jou de keuze waar jij het liefst wilt werken. Als je een leerbedrijf hebt gevonden waarmee het klikt, gaan jij, je school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst afsluiten. Hierna kun je echt beginnen aan het vakmanschap van stukadoorswerk.   

Toelatingseisen stukadoor

Wil jij de opleiding voor stukadoor volgen, dan moet je tenminste over een VMBO diploma beschikken. Ook een MBO diploma op niveau 1 geldt als toelating en als je een aantal jaren HAVO hebt gevolgd, kun je ook doorstromen naar deze opleiding.

Duur opleiding

De opleiding voor stukadoor duurt twee jaar en is een opleiding op niveau 2. Nadat je dit niveau hebt afgerond, heb je de mogelijkheid door te leren op niveau 3. Dit is voor het beroep van gezel stukadoor decoratie. Het is ook mogelijk om een ondernemersopleiding te volgen, om zo uiteindelijk een eigen stukadoorsbedrijf te beginnen.

Werkveld stukadoor

Als je de opleiding voor stukadoor succesvol hebt afgerond, is het tijd om echt aan de slag te gaan. Dit keer zonder begeleider. Als stukadoor kun je werken bij een stukadoorsbedrijf, maar er zijn ook meer algemene bouwbedrijven die stukwerk leveren en daarom stukadoors nodig hebben. Er is veel vraag naar stukadoors en dus is de kans groot dat er voldoende werk voor je is. Als je naast de opleiding voor stukadoor een ondernemersopleiding hebt gevolgd, kun je tevens een eigen stukadoorsbedrijf beginnen.