Opleiding SPW niveau 3 (MBO)

Vind jij het leuk om met kinderen te werken en zou je dat ook als beroep willen? Dan is er een grote kans dat SPW niveau 3 iets voor jou is. Jij zorgt voor de dagelijkse opvang van een groep baby’s, kinderen of jongeren. Het is jouw doel om een bijdrage te leveren aan de opvoeding en ontwikkeling van deze baby’s, kinderen en jongeren. De taken verschillen ook per richting. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je het juist interessant vindt om gehandicapten te begeleiden bij het wonen. Hiervoor ben je met SPW niveau 3 aan het juist adres!

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer opleidingen weergeven
10 van de 53 opleidingen.

Tijdens de studie van MBO SPW 3 krijg je de keuze om te kiezen uit drie verschillende richtingen:
– Kinderopvang
– Gehandicaptenzorg
– Basisonderwijs

In de kinderopvang en basisonderwijs ben je vooral bezig met het begeleiden, opvoeden en helpen aan de ontwikkeling van kinderen. Bij gehandicaptenzorg zorg je voor bijvoorbeeld de dagbesteding van gehandicapten. Het is ook jouw doel om opvallend gedrag te analyseren en te rapporten.

Je kunt de opleiding volgen op twee manieren. Je kunt kiezen voor de BOL richting, daarbij zit je vijf dagen per week op school. Je maakt kennis met de praktijk door stage te lopen.

Je kunt ook kiezen voor de BBL richting, hierbij werk je vier dagen en zit je één dag in de week op school.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de niveau 3 SPW 3 moet je aan één van de volgende eisen voldoen:
– MBO Niveau 2 diploma in dezelfde sector.
– VMBO diploma, kaderberoepsgerichte leerweg.
– Ouder dan 21 jaar.
– Overgangsbewijs 3-4 havo/vwo.

Werkveld

Na het behalen van je diploma voor het MBO SPW 3, kun je bijvoorbeeld aan het werk als peuterleidster in een kinderopvang. Maar je kunt ook als woonbegeleider voor gehandicapten of jeugd aan het werk. Het is vooral een afwisselende baan aangezien geen kind hetzelfde is.