Opleiding Schoonheidsspecialiste

Ben jij gek op zowel innerlijke als uiterlijke verzorging en kom je graag goed voor de dag? En geef jij mensen graag een stukje ontspanning in deze drukke tijden? Dan is het beroep van schoonheidsspecialiste misschien iets voor jou. Omdat het een erg praktijkgericht beroep is, is er de mogelijkheid om de opleiding in de vorm van BBL te volgen of als thuisstudie te doen.

Schoonheidsspecialiste opleidingen vergelijken

Wil jij aan de slag als Schoonheidsspecialiste? Wil jij gaan starten met de studie Schoonheidsspecialiste? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Schoonheidsspecialiste opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
MBO Basisopleiding Schoonheidsspecialiste
MBO Basisopleiding Schoonheidsspecialist.. (verder lezen)
€ 70,69 p.m.
12 Maanden
Meer info
Brancheopleiding Schoonheidsspecialist
Brancheopleiding Schoonheidsspecialist s.. (verder lezen)
€ 70,88 p.m.
24 Maanden
Meer info
Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal
MBO Brancheopleiding Schoonheidsspeciali.. (verder lezen)
€ 143,00 p.m.
12 Maanden
Meer info
Schoonheidsspecialist
.. (verder lezen)
€ 0,00
1-malig
Meer info
Schoonheidsverzorging
Specialist in schoonheid? Volg de cursus.. (verder lezen)
€ 27,50 p.m.
8 maanden
Meer info
Schoonheidsspecialist(e) Basiscursus
Kennismaken met het vak van schoonheidss.. (verder lezen)
€ 53,50 p.m.
8 maanden
Meer info
Schoonheidsspecialist(e) Branchediploma
ANBOS-erkend schoonheidsspecialiste word.. (verder lezen)
€ 57,00 p.m.
14 maanden
Meer info
Schoonheidsspecialist
Bekijk de website voor meer informatie.. (verder lezen)
€ 529,00
1-malig
Meer info
Branchediploma schoonheidsspecialist
Heb je interesse in uiterlijke verzorgin.. (verder lezen)
€ 105,00 p.m.
18 maanden
Meer info

Leertraject opleiding Schoonheidsspecialiste

Tijdens de opleiding tot schoonheidsspecialiste leer je alles op het gebied van innerlijke en uiterlijke verzorging. Zo leer je alles over de huid en leer je klanten te adviseren welke producten zij het beste kunnen gebruiken. Ook leer je hoe je moet masseren, en alle lichaamsdelen kunt verzorgen, zoals de handen, voeten, nagels maar ook specifieke gebieden als bijvoorbeeld wenkbrauwen door ze te epileren. Je leert tijdens de opleiding schoonheidspecialiste ook administratieve werkzaamheden. Dit zit bij de opleiding in omdat veel gediplomeerden besluiten een eigen bedrijf te starten. In dit geval komt je administratieve kennis goed van pas. 

BBL opleiding Schoonheidsspecialiste

De BBL opleiding tot schoonheidsspecialiste is een MBO opleiding. Tijdens de opleiding leer je alles over het beroep en wat daarbij komt kijken. Als je met de BBL opleiding schoonheidsspecialiste wilt beginnen, moet je eerst een leerbedrijf vinden waarvoor je kunt werken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt natuurlijk ook de school om hulp vragen. Solliciteren kan bijvoorbeeld bij een wellnesscentrum, een schoonheidssalon, een sauna of parfumerie. . Aan jou om de keuze te maken wat jou het leukste lijkt. Als je een leerbedrijf hebt gevonden, gaan jij, de school en het bedrijf een praktijkovereenkomst aan waarbij de rechten en plichten van alle partijen duidelijk wordt. Hierna kun je aan de slag. Je gaat een dag per week naar school en 4 dagen per week werk je bij het leerbedrijf. 

Toelatingseisen opleiding Schoonheidsspecialiste

Om toegelaten te worden aan de opleiding voor schoonheidsspecialiste, dien je aan een aantal eisen te voldoen. Je hebt hiervoor minimaal een VMBO diploma nodig of een overgangsbewijs van HAVO / VWO 3 naar HAVO / VWO 4.

Duur opleiding

De opleiding tot schoonheidsspecialiste duurt twee tot vier jaar. Dit is afhankelijk van het niveau dat je volgt. Begin je bij niveau 2, dan volg je een basisopleiding tot schoonheidsspecialiste. Heb je dit niveau afgerond, dan kun je doorstromen naar niveau 3 en uiteindelijk niveau 4, waarbij je bij dit hoogste niveau jezelf een volwaardig schoonheidsspecialiste kunt noemen die alle kneepjes van het vak kent. Als je niveau 4 hebt afgerond, heb je er 4 jaar op zitten.                                                         

Werkveld Schoonheidsspecialiste

Het vak van schoonheidsspecialiste klinkt erg specifiek, maar is toch nog vrij divers. Nadat je je opleiding tot schoonheidsspecialiste hebt afgerond, kun je aan de slag bij een wellnesscentrum, waar je ingeschakeld kunt worden op verschillende afdelingen zoals in de sauna, als pedicure of allround schoonheidsspecialiste. Je kunt er ook voor kiezen om bij een parfumerie te gaan werken. Hier kun je klanten adviseren op het gebied van bijvoorbeeld gezichts- en lichaamsverzorging. Sommige mensen met een diploma voor schoonheidsspecialiste kiezen er echter voor om voor zichzelf te beginnen als ZZP’er of zelfs een schoonheidssalon te beginnen.