Opleiding psychologie

opleidingpsychologie Als psycholoog houdt jij je bezig met wat mensen denken, hoe zij zich voelen en waarom dat zo is. De opleiding psychologie is erg intensief en wordt alleen op het HBO en op de universiteit aangeboden. Indien je graag HBO psychologie wilt volgen bij een reguliere school, maar geen HAVO of VWO diploma hebt, kan je een gerelateerde vooropleiding volgen. Voorbeelden hiervan zijn Sociaal Pedagogisch Werker en Sociaal Jurisch medewerker. Overigens kan je ook met andere MBO opleidingen aan de slag met een HBO opleiding psychologie.

Bij sommige aanbieders uit het overzicht verder op deze pagina, kan je al wel HBO modules of zeer interessante en gerelateerde vooropleidingen volgen.

Je kunt bijvoorbeeld bij de NTI de MBO module volgen of een andere cursus die aansluit op psychologie.

Overzicht psychologie opleidingen

Wil je graag aan de slag met de opleiding psychologie? Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van verschillende psychologie opleidingen.

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer opleidingen weergeven
30 van de 94 opleidingen.

Werkveld psycholoog

Nadat je een opleiding Psychologie hebt gevolgd, kan je aan de slag als psycholoog. Een aantal voorbeelden van jouw werkveld zijn docent psychologie, relatietherapeut, persooneelsadviseur en rechtspsycholoog. De opleiding psychologie is erg populair. Ondanks dat is er op dit moment veel vraag naar goede psychologen. Spreekt deze opleiding jou aan? Bekijk dan de website van één van bovenstaande aanbieders.