Opleiding Politiemedewerker (MBO N3)

In deze opleiding word je opgeleid tot niveau 3 politiemedewerker. Je werkt aan eenvoudige en overzichtelijke delicten. Ook werk je mee aan verkeerscontroles,  zorg je voor een goede afhandeling van aanrijdingen en maak je proces-verbalen op. Als politiemedewerker ben je bevoegd om mensen aan te houden en naar het politiebureau te brengen. Meldingen die via 112 binnen gekomen zijn kunnen bij jou terecht komen. Je werkt als politiemedewerker met een uniform aan en draagt ook een wapen.

De opleiding politiemedewerker niveau 3 duurt drie á vier jaar. Je zit ongeveer 40% van de duur van je opleiding op school en 60% werk je in de praktijk. Dit wel onder leiding van een coach.

Passende (voor)opleiding?

Wil je graag gaan beginnen aan de politie opleiding? Regelmatig krijgen wij de vraag wat een passende vooropleiding is. Omdat veel studies meerdere jaren duren en alleen in september starten, is een thuisstudie in beveiliging een goede voorbereiding op jouw opleiding bij de politie. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

Als politiemedewerker kom je ook veel contact met mensen, het is dus een pré dat je beschikt over goede contactuele eigenschappen.

Nadat je deze opleiding hebt afgerond kun je aan het werk gaan als agent. Als politiemedewerker verdien je een salaris van tussen de € 1400,- en € 2700,- per maand.

De toelatingseisen voor deze opleiding zijn:
– Minimaal een VMBO diploma, kaderberoepsgerichte leerweg.
– Medische keuring (Voor deze opleiding is het van belang dat je een goede conditie hebt.)
– Minimaal 17,5 jaar oud.
– Je bent in het bezit van Rijbewijs B of je bent bereid dit binnen 2 jaar te halen.
– Geen strafblad.
– Beheersing van de Nederlandse taal.
– Nederlandse nationaliteit.