Opleidng Politiekundige Bachelor (HBO)

In deze opleiding word je opgeleid tot HBO Politiekundige. Als HBO Politiekundige geef je leiding aan politiemedewerkers , bedenk je oplossingen en zorg je ervoor dat deze ook daadwerkelijk uitgevoerd worden. Ook ben je ter plaatste bij een ernstig delict of hou je toezicht bij grote evenementen.

Je werkt samen met de gemeente, brandweer en GGD om plannen te bedenken voor veiligheid en openbare orde. Jij bent de schakel tussen deze partijen en de politie. Je bent niet alleen bezig met het ontwikkelen van oplossingen, je bent namelijk ook gewoon op straat te vinden om de orde te handhaven.

Passende (voor)opleiding?

Wil je graag gaan beginnen aan de politie opleiding? Regelmatig krijgen wij de vraag wat een passende vooropleiding is. Omdat veel studies meerdere jaren duren en alleen in september starten, is een thuisstudie in beveiliging een goede voorbereiding op jouw opleiding bij de politie. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

Je draagt een uniform en gelijk vanaf het begin van je opleiding krijg je handboeien, een wapenstok, pepperspray en een portofoon. Na het behalen van de juiste certificaten krijg je ook een wapen.

De opleiding Politiekundige duurt 4 jaar. In sommige gevallen krijg je de mogelijkheid om de opleiding versneld af te ronden, dan kun je de opleiding in twee á drie jaar afronden. De ene periode zit je op school en de andere periode werk je onder begeleiding in de praktijk om de theorie uit te voeren.

Het is belangrijk dat je goed met mensen om kunt gaan en ook dat je goed met verschillende culturen over weg kunt. Als politie kom je met veel verschillende culturen in aanraking en als Politiekundige moet je daar goed op reageren.

Nadat je deze opleiding hebt afgerond kun je veel kanten op bij de politie. Je kunt onder andere gaan werken als leidinggevende politie. Ook kun je doorgroeien naar een management functie bij de politie. Als politiekundige verdien je een salaris tussen de €2200,- en €3200,- per maand.

De toelatingseisen tot de opleiding zijn:
– Minimaal een mbo, havo of vwo diploma.
– Medische keuring (Voor deze opleiding is het van belang dat je een goede conditie hebt.)
– Minimaal 18 jaar oud.
– Je bent in het bezit van Rijbewijs B of je bent bereid dit binnen 1 jaar te halen.
– Geen strafblad.
– Beheersing van Nederlandse taal.
– Nederlandse Nationaliteit.