Opleiding Pedagogisch werker

Vind jij werken met kinderen leuk en wil je graag leren hoe je kinderen het best kan opvoeden? Dan is de opleiding pedagogisch (mede)werker iets voor jou. Deze opleiding is zowel als BOL (voltijd) als BBL (deeltijd) opleiding te volgen. Als je niet een hele opleiding wilt volgen, kan je ook kijken voor diverse cursussen. Houdt er wel rekening mee dat als je er ook echt je werk van wilt maken, je meer kans hebt met een opleiding dan met een cursus.

pedagogisch medewerkerOpleidingen zijn er op verschillende niveau’s. Je kan pedagogiek volgen op niveau 3 en op niveau 4. Daarnaast kan je jezelf ook nog specialiseren. Je kunt bijvoorbeeld de richting op van jeugdzorg, maar ook kinderopvang. Beide richtingen vereisen bepaalde kennis over dat vakgebied. Bij ieder vakgebied zitten dan ook een aantal kerntaken waar je aan moet voldoen, wil je de opleiding succesvol afronden.

Bij een groot deel van de opleidingen loop je ook stages of ben je aan het werk. De beste manier om te leren is immers door hetgeen wat je leert zo snel mogelijk toe te passen in de praktijk. Gaat er dan iets niet goed, dan kan jij of je begeleider daar op sturen.

Pedagogisch werker opleidingen

Wil je graag aan de slag als pedagogisch werker? Hieronder staan alle opleidingen voor pedagogisch werker onder elkaar. Wil je meer te weten komen over een bepaalde cursus of opleiding? Kijk op de website van de aanbieder voor uitgebreide informatie.

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer opleidingen weergeven
30 van de 43 opleidingen.