Opleiding Helpende Zorg en Welzijn

Ben jij altijd al iemand geweest die met plezier voor anderen zorgt en heb jij graag contact met mensen? Ben je daarnaast geïnteresseerd in de gezondheid van de mens en voel je dat dit je roeping is? Kies dan voor de BBL opleiding Helpende Zorg en Welzijn op het MBO. Tijdens deze BBL opleiding ga je werken en leren combineren, waarbij je vier dagen per week werkt en een dag per week naar school gaat.

Studieopbouw Helpende zorg en welzijn

Tijdens de BBL opleiding voor helpende in de zorg en welzijn ga je leren hoe je de beroepskrachten kunt ondersteunen. Zo leer je ondersteuning te bieden in de persoonlijke zorg, maar ook om bijvoorbeeld activiteiten te organiseren (voor bijvoorbeeld een verzorgingstehuis). Als je de extra module van voedingsassistent bij je opleiding hebt gekozen, krijg jij tijdens je opleiding twee extra lesuren per week. Bij deze extra module leer je alles over gezonde voeding en wat voor voedingsstoffen bepaalde groepen patiënten nodig hebben. Wat je leert kun je toepassen in de praktijk bij je leerbedrijf. Dit doe je in de vorm van het opstellen van voedingsvoorschriften, hygiëne en speciale diëten voor bepaalde groepen. Ook zul je leren om samen te werken met bijvoorbeeld de koks van zorginstellingen om zo tot een smakelijke, maar gezonde maaltijd te komen voor de patiënten. Door deze extra module ben je na je opleiding breder inzetbaar. Naast de inhoudelijke aspecten van het beroep ga je bij het leerbedrijf ook huishoudelijke taken op je nemen. Deze horen bij het beroep van helpende in de zorg en welzijn.

Helpende zorg & welzijn opleidingen / thuisstudies vergelijken

Wil jij aan de slag in de branche Helpedende Zorg en Welzijn? Wil jij gaan starten met de studie Helpedende Zorg en Welzijn? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Helpedende Zorg en Welzijn opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
Meer resultaten weergeven
13 van de 14 abonnementen.

BBL opleiding helpende zorg en welzijn / Voedingsassistent

De BBL opleiding voor helpende in de zorg en welzijn is een belangrijke opleiding en wordt steeds belangrijker. De vergrijzing in Nederland is immers aan het groeien. Daarnaast is ook voeding steeds belangrijker aan het worden. Waar mensen vroeger niet veel wisten over voeding en de gevolgen hiervan op het lichaam, hebben mensen nu steeds meer interesse in wat gezond is voor je. De module van voedingsassistent is daarom een extra mogelijkheid bij de BBL opleiding voor helpende in de zorg en welzijn. Voordat je met de opleiding begint, moet je een leerbedrijf vinden waar je kunt werken. Dit kan een ziekenhuis zijn of een andere zorginstelling. Als je deze hebt gevonden, gaan jij, je school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst afsluiten, waarna je aan de slag kan.

Toelatingseisen Opleiding Helpedende Zorg en Welzijn

Om de BBL opleiding voor helpende in de zorg en welzijn / voedingsassistent te mogen volgen, moet je in het bezit zijn van een VMBO diploma of een MBO diploma op niveau 1. Daarnaast is het van belang dat je voldoende taalvaardigheid hebt (lezen, schrijven en spreken).

Duur opleiding Helpende zorg en Welzijn

De BBL opleiding voor helpende in de zorg en welzijn / voedingsassistent duurt een jaar en is een opleiding op niveau 2. Nadat je dit niveau hebt afgerond, is het uiteraard mogelijk om verder te leren op niveau 3 voor bijvoorbeeld Pedagogisch Medewerker.

Werkveld Helpende zorg en welzijn

Als je je diploma voor helpende in de zorg en welzijn / voedingsassistent hebt behaald, kun je aan de slag. Als je de extra module van voedingsassistent op zak hebt, ben je breder inzetbaar in de markt. Je kunt daarom niet alleen solliciteren naar functies als ondersteuning voor de beroepskrachten, maar je kunt ook meer de kant op gaan van voeding.