Opleiding Facilitair Medewerker

Heb jij sterke twijfels over waar jij na je MBO opleiding wilt gaan werken? En vind jij eigenlijk een heleboel dingen leuk, van de horeca tot aan zorginstellingen? Als jij jezelf hierin herkent, dan is de BBL opleiding voor facilitair medewerker wellicht iets voor jou. Met dit veelzijdige beroep ben jij breed inzetbaar en dus vergroot jij hiermee je kansen op de arbeidsmarkt. De opleiding is te volgen via de Beroeps Begeleidende Leerweg, waarbij je vier dagen per week gaat werken en een dag per week naar school gaat.

Facilitair medewerker opleidingen / thuisstudies vergelijken

Wil jij aan de slag als Facilitair Medewerker? Wil jij gaan starten met de studie Facilitair Medewerker? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Facilitair Medewerker opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
HBO-programma Facilitymanagement
Wil jij je verdiepen in de taken van een.. (verder lezen)
€ 205,00 p.m.
6 Maanden
Meer info
Facility management
Ben je verantwoordelijk voor facilitaire.. (verder lezen)
€ 89,00 p.m.
10 maanden
Meer info
Associate degree Facility management
De Associate degree (Ad) Facility manage.. (verder lezen)
€ 249,00 p.m.
18 maanden
Meer info
HBO-bachelor Facility management
Als facility manager ben je een spin in .. (verder lezen)
€ 199,00 p.m.
36 maanden
Meer info

Studie-opbouw Facilitair Medewerker

Tijdens je opleiding voor facilitair medewerker ga je leren hoe je bedrijven en instellingen ondersteuning kunt bieden om het dagelijks reilen en zeilen te vergemakkelijken. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je ondersteuning kunt bieden aan werknemers door bijvoorbeeld te zorgen dat hun apparatuur goed in orde is. Of bijvoorbeeld hoe je de catering bij een groot commercieel bedrijf het beste kunt regelen of de dagelijkse schoonmaak. De opleiding is zeer divers en afwisselend en zo ook het beroep. Als facilitair medewerker is het belangrijk dat je een echte regelneef bent. Het maakt niet uit wat er van je gevraagd wordt, jij weet het binnen no time te regelen. Je bent in de functie van facilitair medewerker niet degene die operationeel bezig is. Dit betekent dat je niet zelf zult gaan schoonmaken of broodjes zult klaarmaken voor het personeel. Echter, jij bent degene die het coördineert en regelt.

BBL opleiding Facilitair Medewerker

Als veelzijdige duizendpoot sta jij natuurlijk te springen om te beginnen met de BBL opleiding voor facilitair medewerker. Maar voordat je aan de slag kan gaan, moet je wel eerst een leerbedrijf vinden. Vanwege de breedte van deze opleiding kun jij terecht bij ontelbare bedrijven. Je kunt denken aan schoonmaakbedrijven, horecabedrijven, zorginstellingen of grote commerciële bedrijven. Er is dus een ruime keuze. Wat lijkt jou het leukst? Als je een leerbedrijf hebt gevonden, gaan jij, je school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst afsluiten. Hierin staan jullie rechten en plichten en ook wat je vergoeding wordt voor je werkzaamheden bij het leerbedrijf. Als deze overeenkomst door alle partijen is getekend, kun jij beginnen met de opleiding én met het werken bij jouw leerbedrijf. 

Toelatingseisen Facilitair Medewerker

Om de opleiding voor facilitair medewerker te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van een VMBO diploma. De richting Economie heeft de voorkeur. Ook kun je de opleiding volgen als je een aantal jaren HAVO hebt gevolgd.

Duur opleiding

De opleiding voor facilitair medewerker duurt drie jaar en is een MBO opleiding op niveau 2. Er is geen verwante opleiding op niveau 1 en dat betekent dat je meteen op niveau 2 kunt beginnen.

Werkveld Facilitair Medewerker

Zoals eerder gezegd, heb je met een diploma MBO facilitair medewerker een ruime keuze aan bedrijven waar je zou kunnen werken. Non-profit bedrijven hebben vaak een grote facilitaire afdeling, maar ook commerciële bedrijven maken gebruik van facilitair medewerkers. Daarnaast kun je natuurlijk altijd switchen van bedrijf als blijkt dat je toch net een andere richting op wilt. Na je opleiding voor facilitair medewerker kun je ook besluiten om door te leren. Dit kan op niveau 3 met de MBO opleiding Leisure & Hospitality.