Opleiding Beveiliging

Bij een beveiliging opleiding houd je van spanning. Je oefent een beroep uit waarbij je altijd scherp bent en op je hoede bent voor onverwachtse omstandigheden. Wil jij graag een beveiliging opleiding volgen? Op deze site lees je alles over de verschillende beveiligingsopleidingen. Van assistent tot HBO opleiding security management. Want met een studie in de richting van beveiliging kan je alle kanten op. Welke opleidingen zijn er?

Wanneer je graag aan de slag wilt als beveiliger, moet je eerst een opleiding tot beveiliger volgen. Afhankelijk van je vooropleiding, kan worden bepaald op welk niveau je kan instromen. Heb je basis beroeps gedaan? Dan kan je beginnen met een beveiliging opleiding niveau 2. Heb je deze behaald? Dan zou je door kunnen leren als coördinator beveiliging. Als coördinator houdt jij je bezig met het plannen en coördineren van bijvoorbeeld de beveiliging rond een voetbalwedstrijd.

Bij de beveiliging opleiding moet je niet alleen denken aan orde ouden, maar kan je bijvoorbeeld ook denken aan studierichtingen als online recherche. Daarnaast kan je, als je een MBO niveau 4 studie of HAVO of VWO hebt afgerond de HBO opleiding Security Management volgen.

Naast informatie over de verschillende opleidingen, vind je op deze website ook alles over het werkveld van de verschillende opleidingen. Waar kan je precies terecht komen? Wat voor werkzaamheden heb je nadat je de beveiliging opleiding hebt afgerond? Meer hierover lees je op de pagina van de opleiding.

Bij de beveiliging opleiding leer je vooral van de dingen die je in de praktijk doet. Bij veel beveiligingsopleidingen zit je dan ook 1 dag in de week op school en ben je de rest van de week ervaring aan het opbouwen voor na de opleiding. Ook tijdens het lopen van stage, of misschien al wel voor een werkgever, leer je veel over de beveiliging opleiding.

Beveiliging is een beroep wat altijd zal blijven. Je werkt met mensen die onvoorspelbaar kunnen zijn. Daarnaast is er niet allen de beveiliging van evenementen, maar is ook online beveiliging opkomende en steeds belangrijker. De opleiding tot beveiliger is daarom een goede studierichting.

Opleidingen Beveiliging & cursussen vergelijken

Wil jij aan de slag als Beveiliger? Wil jij gaan starten met de studie Beveiliging? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Beveiliging opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Opleider Opleiding & studieduur Kosten  
Certificaat Beveiliging B
Brancheopleiding Certificaat Beveiliging.. (verder lezen)
€ 50,00 p.m.
6 Maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging C
Brancheopleiding Certificaat Beveiliging.. (verder lezen)
€ 62,63 p.m.
6 Maanden
Meer info
MBO Coördinator beveiliging
MBO Opleiding Coördinator beveiligi.. (verder lezen)
€ 49,67 p.m.
18 Maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging B
Beveiliger worden? Start met het certifi.. (verder lezen)
€ 51,50 p.m.
6 maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging C
Leidinggevende worden in de beveiliging?.. (verder lezen)
€ 43,00 p.m.
9 maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging B
Ben je van plan om in de beveiliging te .. (verder lezen)
€ 63,20 p.m.
5 maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging C
Ben je beveiliger en wil je hogerop? Maa.. (verder lezen)
€ 79,20 p.m.
5 maanden
Meer info
HBO Management van informatiebeveiliging
Het beveiligen van gegevens, informatie .. (verder lezen)
€ 329,00 p.m.
2 maanden
Meer info
MBO Coördinator beveiliging
De opleiding MBO Coördinator beveil.. (verder lezen)
€ 92,00 p.m.
12 maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging B (klassikaal)
Ben je van plan om in de beveiliging te .. (verder lezen)
€ 229,00 p.m.
5 maanden
Meer info
Certificaat Beveiliging C (klassikaal)
Ben je beveiliger en wil je hogerop? Maa.. (verder lezen)
€ 239,00 p.m.
5 maanden
Meer info
MBO Coördinator beveiliging (klassikaal)
De opleiding MBO Coördinator beveil.. (verder lezen)
€ 249,00 p.m.
12 maanden
Meer info

Leertraject beveiligingsopleiding

Tijdens de opleiding voor beveiliger leer je alles over het beveiligen van onder andere grote evenementen, maar ook van winkels, kantoren en grote terreinen. Je leert hoe je om gaat met verschillende type mensen en hoe je anticipeert op het gedrag van mensen om je heen. Als beveiliger heb je te maken met veel verschillende situaties en tijdens de opleiding leer je hiermee om te gaan zonder in paniek te raken. Het voordeel van de opleiding voor beveiliger is dat je je al in de praktijk bevindt. Je werkt immers vier dagen. Hierdoor zul je al snel te maken krijgen met omgevingen die voor bijvoorbeeld BOL studenten gesimuleerd moet worden. Naast alle praktijkgerichte vakken, zul je ook vakken volgen die theoretisch zijn, zoals Nederlands, Engels en rekenen.

BBL opleiding Beveiliger

De BBL opleiding voor beveiliger is een MBO opleiding. De opleiding bestaat uit een aantal praktijkonderdelen en een aantal theorie onderdelen. Want let wel, ook al is dit een erg praktijkgericht beroep, er zijn wel degelijk theorie onderdelen die je moet kennen. Bij beide facetten wordt je getoetst op je vakbekwaamheid voor het beveiligingsvak. Alvorens je met de studie begint, moet je een leerbedrijf vinden waar je kan gaan werken. Bij dit leerbedrijf moet je een begeleider hebben die jou gedurende je studie begeleidt en ondersteunt waar nodig. Kun je niet zo makkelijk een bedrijf vinden? Dan kun je je school vragen om mee te helpen. In de meeste gevallen komt het dan uiteindelijk goed. Alle partijen sluiten dan een praktijkovereenkomst waarbij de rechten en plichten van alle partijen duidelijk wordt gemaakt. Daarna kun je echt aan de slag, zowel in de praktijk als op school.

Toelatingseisen opleiding

Om de opleiding voor beveiliger te volgen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel volgt er alvorens je inschrijving een intakegesprek waarin je je keuze voor de opleiding kan toelichten. Heb je wel een vooropleiding, dan is het mogelijk om vrijstelling aan te vragen voor bepaalde vakken. Dit is altijd in overleg met de school.

Duur opleiding

Je MBO diploma voor beveiliger kun je al behalen binnen een jaar. Dit is afhankelijk van of je alle vakken binnen die tijd behaalt of dat je bepaalde vakken moet overdoen. De opleiding voor beveiliger volg je op niveau 2.

Werkgebied als beveiliger

Heb je je MBO diploma voor beveiliger behaald, dan kun je aan de slag. Omdat je een opleiding hebt gevolgd, is deze stap vaak niet zo groot aangezien je tijdens je studie al hebt kunnen wennen aan de omgeving. Als beveiliger kun je gaan werken bij verschillende instanties. Sommige instanties vergen meer van je kwaliteiten als beveiliger dan andere. Een winkel beveiligen is bijvoorbeeld heel anders dan het beveiligen van Schiphol of een groot evenement. Bij een groot evenement zul je merken dat je veel collega’s hebt en je dient daarom met elkaar af te stemmen wie welk gedeelte beveiligt. Als je in een winkel werkt, sta je er als beveiliger vaak alleen voor. Aan jou de keuze wat je leuk vindt.

Beveiliger (niveau 2)

Wil je aan de slag als beveiliger? Dan kan je de opleiding MBO Niveau 2 beveiliger volgen. Bij deze opleiding specialiseer je jezelf in het beveiligen van evenementen. Daarnaast kan je ook de richting opgaan als surveillant in winkels of de beveiliging van belangrijke personen, ook wel persoonsbeveiliger.

Assistent beveiliging en toezichthouder (Niveau 1)

Wil je liever aan de slag als assistent beveiliging? Dan is de opleiding beveiliging assistent en toezichthouder iets voor jou. Bij deze opleiding leer je de basis van het vak beveiliging en kan je samen met bijvoorbeeld een collega surveilleren.

Coördinator beveiliging (niveau 3)

Ben jij goed in leiding geven en wil je graag aan de slag als beveiliger? Bij deze opleiding leer je hoe je evenementen en activiteiten kan coördineren. Je stelt plannen op en zorgt dat dit in goede banen loopt. Deze opleiding wordt de opleiding coördinator beveiliger genoemd.

Andere Beveiliging opleidingen

Buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA opleiding)

Wil je graag een buitengewoon opsporingsambtenaar worden? Of misschien beter bekend als BOA? Dan is opleiding BOA misschien wel iets voor jou. Bij deze opleiding zit je tussen de taken van politie en beveiliging in. Als BOA zijn er veel richtingen om in te werken.

HBO Integrale veiligheid

Veiligheid is meer dan alleen het beveiligen van een evenement. Bij de HBO beveiliging opleiding Integrale veiligheid wordt je breed opgeleid op het gebied van beveiliging. Je zorgt dat de samenleving als geheel veiliger wordt.

HBO-bachelor Security Management

Bij deze beveiliging opleiding draait het om zowel management als security. Je leert dus over management aspecten als plannen, organiseren en leiding geven, maar ook de beveiliging; criminologie, risicomanagement, etc.

Criminologie

Het speelt overal en altijd; criminaliteit. Hoe pak je dat aan? Iedereen heeft er wel een oplossing voor. Maar wat helpt nou echt? Bij de opleiding criminologie leer je het verklaren van crimineel gedrag en hoe je hier mee om gaat.