Opleiding Allround styling

Ben jij een creatieve geest en ben je altijd opzoek naar de nieuwste trends en laatste snufjes? Heb jij oog voor detail en weet je overal iets speciaals van te maken? Dan is de opleiding allround styling wellicht wat voor jou. Als stylist ben jij in staat om altijd het beste in alles en iedereen naar boven te halen.

Wat is de opbouw van de opleiding?

In het eerste jaar van de opleiding als stylist leer je eigen te worden met de allround kennis die je nodig hebt als je aan de slag wilt als stylist. Aspecten zoals vormgeving, beleving, kleur en materiaal worden dieper uiteengelegd. Daarnaast voer je net zoals in het tweede jaar, diverse praktijkopdrachten uit voor bijvoorbeeld de fashion of interieurbranche. Om jouw kennis in praktijk te kunnen brengen loop je in het derde jaar stage bij een stylingsbedrijf, die jou tevens beoordeelt op je vaardigheden. Ook in het vierde jaar volg je een korte praktijkstage en maak je een richtingskeuze voor het afstuderen.

Allround styling opleidingen & Thuisstudies vergelijken

Wil jij graag de opleiding tot allround stylist volgen? Hieronder hebben wij diverse styling opleidingen onder elkaar gezet.

Past deze opleiding bij jou?

Als je altijd bezig bent met leuke mode, de laatste nieuwtjes wilt weten op het gebied van interieurstyling en creatief bent, dan past de opleiding tot stylist zeker bij jou. Als aankomend stylist kun je goed samenwerken en blijf je ook onder druk goed presteren.

Wat kun je worden?

Met een opleiding als allround stylist kun je veel kanten op. Je hoeft je niet alleen te beperken tot mode of interieur, maar je kunt ook een baan zoeken in de media door je bezig te houden met de uitstraling van tijdschriften, websites of televisie reclames. Met de opleiding allround styling kun je tevens aan de slag als ontwikkelaar van foodconcepten voor restaurants of evenementen.

Wat is een passende voor- of vervolgopleiding?

Als vooropleiding kun je volstaan met een afgerond havo, vwo of mbo diploma met een denkvermogen niveau 4. Daarnaast moet je met de inschrijving voor deze opleiding tevens deelnemen aan een selectieprocedure en een gesprek voor de toelating. Ben je creatief genoeg? Dan mag je starten met de opleiding allround styling. Als vervolgopleiding kun je je specialiseren in een bepaalde richting zoals bijvoorbeeld mediastyling.