Opleiding Allround Politiemedewerker (MBO N4)

In deze opleiding word je opgeleid tot Niveau 4 Allround Politiemedewerker. Een Allround Politiemedewerker wordt ook wel hoofdagent genoemd. Je bent zowel van het denken als van de praktijk. In de praktijk ben je nog steeds bezig met verkeerscontroles, aanhoudingen, reageren op meldingen van 112. Daarnaast stuur je met deze functie ook mensen aan. Je zorgt dat de juiste medewerkers op een incident worden afgestuurd.

Passende (voor)opleiding?

Wil je graag gaan beginnen aan de politie opleiding? Regelmatig krijgen wij de vraag wat een passende vooropleiding is. Omdat veel studies meerdere jaren duren en alleen in september starten, is een thuisstudie in beveiliging een goede voorbereiding op jouw opleiding bij de politie. Bekijk hieronder de verschillende mogelijkheden.

Als allround politiemedewerker signaleer en adviseer je ook over bepaalde werkzaamheden. Ook ben je betrokken bij complexe verkeercontroles.

De opleiding Allround Politiemedewerker duurt 4 jaar. Je zit ongeveer 50% van je opleiding op school en 50% procent van de tijd beoefen je de theorie in de praktijk, met behulp van een coach.

Sociale vaardigheden heb je wel nodig bij deze opleiding aangezien je veel met verschillende mensen in contact komt.

Nadat je deze opleiding hebt afgerond kun je aan het werk gaan als hoofdagent. Als Allround Politiemedewerker verdien je een salaris tussen de €1800,- en €2900,-.

De toelatingseisen tot de opleiding zijn:
– Minimaal een VMBO diploma, kaderberoepsgerichte leerweg.
– Medische keuring (Voor deze opleiding is het van belang dat je een goede conditie hebt.)
– Minimaal 17,5 jaar oud.
– Je bent in het bezit van Rijbewijs B of je bent bereid dit binnen 2 jaar te halen.
– Geen strafblad.
– Beheersing van de Nederlandse taal.
– Nederlandse nationaliteit.