Opleiding Administratief Medewerker

Vind jij papierwerk helemaal geen ramp, zoals sommige mensen? En breng jij graag orde aan de chaos om je heen? Als administratief medewerker ben jij een duizendpoot binnen het bedrijf. Zo voer je bijvoorbeeld gegevens in systemen, verzorg je in- en uitgaande post, maar heb je ook direct contact met mensen via telefoon of face-to-face. Als jij het leuk vindt om mensen te ondersteunen waar nodig, dan kun jij een MBO opleiding volgen voor administratief medewerker. Je kunt ervoor kiezen om vijf dagen per week naar school te gaan, maar je kunt natuurlijk ook gelijk de praktijk in gaan via de Beroeps Begeleidende Leerweg.

Administratief medewerker opleidingen & Thuisstudie vergelijken

Wil jij aan de slag als Administratief Medewerker? Wil jij gaan starten met de studie Administratief Medewerker? Hieronder hebben wij diverse aanbieders van Administratief Medewerker opleidingen vergeleken. Bekijk opleidingen van verschillende niveau’s. Of volg een cursus; een goede voorbereiding op een MBO- of HBO opleiding.

Meer opleidingen weergeven
10 van de 100 opleidingen.

Leertraject opleiding Administratief medewerker

Zoals eerder gezegd is de functie van administratief medewerker erg gevarieerd. Je moet daarom een echte duizendpoot zijn. Tijdens de opleiding voor administratief medewerker ga jij leren hoe je bijvoorbeeld op een representatieve manier receptiewerkzaamheden kunt uitvoeren. Ook ga je leren hoe je papieren moet archiveren en hoe je bepaalde financiële zaken op je kunt nemen, zoals het inboeken van de administratie. Als administratief medewerker ben je ondersteunend voor de gehele organisatie en dus is het belangrijk te allen tijde je beste beentje voor te zetten. Je helpt als het ware waar nodig is. Het kan dus ook zijn dat je je leidinggevende helpt met het kopiëren van bepaalde stukken. Als administratief medewerker is het belangrijk dat je zelf niet teveel op de voorgrond wilt staan en juist anderen bij wilt staan.

BBL opleiding Administratief Medewerker

Als administratief medewerker kun je werken binnen veel verschillende bedrijven. Bijna alle bedrijven hebben namelijk iemand in dienst die administratieve taken verricht en bij grotere bedrijven is hier zelfs een hele afdeling voor. Het vinden van een leerbedrijf voor je BBL opleiding voor administratief medewerker moet daarom geen probleem zijn. De vraag is bij welk bedrijf jij graag administratieve taken wilt verrichten. Als je het bedrijf hebt gevonden dat bij je past, gaan jij, je school en het leerbedrijf een praktijkovereenkomst afsluiten, waarna jij kunt beginnen met werken binnen het bedrijf. Tijdens deze opleiding ga je vier dagen per week werken en een dag per week naar school.

Toelatingseisen voor de opleiding

Om de opleiding administratief medewerker te kunnen volgen, heb je een specifieke vooropleiding nodig, namelijk VMBO Economie. Als je een andere richting in het VMBO hebt gevolgd, kun je alsnog worden toegelaten als economie en Nederlands tot je vakkenpakket behoorden. Verder geldt dat een eindcijfer 7 wenselijk voor Nederlands en economie. 

Studieduur opleiding

De opleiding voor administratief medewerker kun je afronden binnen een jaar. Dit lijkt kort, maar omdat scholen vragen om een specifieke vooropleiding heb je al wat kennis betreffende financiële zaken.

Werkveld Administratief medewerker

Als administratief medewerker kun je bij een scala aan bedrijven aan de slag. De meeste bedrijven hebben tenminste een administratief medewerker. Bij grotere bedrijven is hier soms een hele afdeling voor. Een IT-bedrijf heeft een administratief medewerker nodig, maar een ziekenhuis bijvoorbeeld ook. Naast de vele mogelijkheden in bedrijven, kun je na je opleiding ook nog kiezen wat je echt wilt gaan doen. Je kunt solliciteren op functies als receptionist, maar je kunt ook solliciteren op puur administratieve functies.