NHA opleidingen

Opleidingen 500+ opleidingen&cursussen
Studievormen
 • Thuisstudie
 • Erkende opleidingen
Waarom NHA?
 • Nu: 50-70% korting
 • Beoordeeld met een 8!
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
Meer info Bezoek NHA.nl

Wil je meer te weten komen over NHA opleidingen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over de thuisstudies van de NHA. Daarnaast kan je op deze pagina alle opleidingen van de NHA vergelijken. Wil je de opleidingen van alle aanbieders vergelijken?
Klik hier om alle 2400 opleidingen te vergelijken!

Over NHA

NHA staat voor Nationale Handels Academie. NHA opleidingen biedt al 80 jaar zowel erkende cursussen als opleidingen. Alle opleidingen die NHA biedt, zijn te volgen vanaf huis. NHA biedt erkende opleidingen. Deze opleidingen voldoen aan de wettelijke eisen. Je krijgt bij deze opleidingen dan ook een officieel diploma. Wil je liever een taalcursus of een andere cursus volgen? Dan kan je deze ook erg voordelig volgen bij de NHA. Ze bieden een goede prijs- kwaliteitsverhouding.

Als je een opleiding wilt gaan volgen, maar er nog niet over uit bent welke opleiding dat is en via welke deze aanbieder je deze opleiding wilt gaan volgen, is het aan te raden om van te voren diverse opleidingen van diverse opleiders te vergelijken. BBL opleidingen .org helpt bij deze keuze met een onafhankelijke vergelijking. Zo weet jij straks waar je het beste jouw studie of cursus kan volgen.


Waarom een NHA opleiding?

Door onderstaande video te kijken die door de NHA is gemaakt, kom je te weten waarom je zou moeten kiezen voor de NHA. Daarna gaan we in op wat er in de video wordt gezegd.

Wil je direct weten welke thuisstudies de NHA jou te bieden heeft? Vraag een studiegids aan
van de opleiding die jou aanspreekt!

Prijs-kwaliteitsverhouding
Heb je de video bekeken? Dan zijn je waarschijnlijk een aantal dingen opgevallen. Zo zeggen ze dat hun missie een hoge kwaliteit tegen laag lesgeld is en zeggen ze dat zij de voordeligste erkende opleider zijn. Vaak hoor je bedrijven dit roepen, maar is het niet onderzocht. De NHA heeft meegedaan met een onderzoek waaraan 248 opleidingsinstituten meededen. Dit onderzoek is uitgevoerd door Millian. Hieruit is gebleken dat de NHA de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Persoonlijke docent
Iets anders wat wordt genoemd in deze video is de hulp van een persoonlijk docent. Deze zit bij alle opleidingen inbegrepen, maar bij de cursussen kunt u in sommige gevallen kiezen om dit niet te doen. De kosten hiervoor zijn ongeveer 50 euro. Wij raden aan om niet te besparen op deze kosten. Doordat je huiswerk wordt gecontroleerd, weet je hoe je er voor staat, maar misschien nog belangrijker, of je het principe snapt en in de goede richting denkt. Voor veel opleidingen zit wel de studiehulp inbegrepen. Op de website van NHA kan je zelfs vaak al zien wie je gaat begeleiden.

Examens
Ga je een opleiding volgen waarbij je een examen gaat halen? Houdt dan vast in je achterhoofd dat deze examens niet vanaf thuis kunnen worden gemaakt. De locaties voor deze examens zijn verspreid over heel Nederland. Je kan zelf bepalen wanneer je het examen aflegt, waardoor je voor jezelf voldoende tijd kan plannen om te leren en dit op jouw eigen tempo kan doen.

Gratis producten
NHA heeft regelmatig interessante acties. Zo biedt de NHA op dit moment bij alle opleidingen en cursussen een gratis tablet. Wij raden aan om geen hoge verwachtingen te stellen. Het is qua kwaliteit niet helemaal te vergelijken met een iPad van Apple van 600 euro. Niet dat wij het af zouden raden om deze tablet niet er bij te nemen. In tegendeel, je krijgt hem helemaal gratis. Waarom zou je deze dan laten liggen als NHA voor jou de beste opleiding biedt? Probeer alleen je keuze voor jouw opleiding niet af te laten hangen van een tablet.

Welke NHA opleidingen zijn er?

Nu we wat meer weten over de NHA, kunnen we gaan kijken wat deze opleider voor jou te bieden heeft. Het zijn meer dan 400 opleidingen. De kans is dus groot dat de opleiding die jij wilt volgen, er bij zit. Wanneer je nog niet zo goed weet wat je precies wilt gaan doen, raden we aan om hier eerst over na te denken. Vragen die je jezelf kunt stellen zijn:

 • Wat vind ik leuk om te doen? Welke vakken sluiten aan bij mijn interessegebieden?
 • Waar ben je goed in? Wat is je passie? Iets met je handen of liever een kantoorbaan?
 • Hoe ga je het aanpakken? Wil ik werken en leren combineren? Hoe lang ga je er over doen?
 • Is het haalbaar? Ben ik gemotiveerd om de opleiding te halen?

Heb je deze vragen voor jezelf beantwoord? Dan gaan we nu kijken naar de opleidingen.
NHA heeft zijn cursussen en opleidingen verdeeld in de volgende onderdelen:

 • HBO opleidingen. In de categorieën Bedrijfskunde en psychologie.
 • MBO opleidingen. Branches Beveiliging, kantoorbanen, Onderwijs, Zorg, Welzijn en pedagogiek.
 • VMBO/HAVO/VWO met iedere opleiding een aantal profielen.
 • Taalcursussen met keuze uit meer dan 70 talen.
 • Beroepscursussen. Stapje voor op de rest; Goede aansluiting op opleiding.
 • Start je eigen zaak. Voor ondernemers die een professioneel en goed bedrijf willen.
 • Hobby en vrije tijd. Leuke en interessante cursussen om van uw hobby uw beroep te maken.

Gratis studiegids & info

Wil je meer te weten komen over de opleidingen die de NHA biedt? Of heb je een opleiding in gedachten die jij wilt volgen? Op de website van de NHA staat veel informatie over alle opleidingen. Zo vind je op de website onder andere het programma, studiekosten, informatie over de studieduur en nog veel meer. Op de website van de NHA is aan de linker kant het algemene menu te vinden met alle opleidingen, maar ook met meer informatie over de NHA. Wil je graag alles thuis op je gemak nakijken? Dan kan je op de website van de NHA gratis een studiegids aanvragen.

Vraag gratis studiegids aan

Ben je enthousiast geworden? Wil je graag wat leren? Dan zijn we een stap in de goede richting. Wij helpen je graag verder met het vinden van een cursus die bij jou past, vergelijken deze opleidingen en hopen je in de goede richting te sturen. Zo kan jij je focussen op de belangrijke dingen zoals je werk of je studie. Daarom biedt BBL opleidingen .org een uitgebreide vergelijker van alle opleiders en alle opleidingen. Zo heb je direct alles naast elkaar.

Vergelijk alle opleidingen