LOI opleidingen

LOI opleidingen

Opleidingen 836 opleidingen
Studievormen
 • Thuisstudie
 • Klassikaal
 • Erkende opleidingen
Waarom LOI?
 • Trainen met App
 • Ruimste keuze
Meer info Bezoek LOI.nl

Graag een studie bij de LOI volgen? Op deze pagina kom je alles te weten over de LOI opleidingen.

Een opleiding doe je niet alleen omdat je iets moet leren over een bepaald vak. Je doet het omdat je dat beroep graag wilt beoefenen. De weg naar de juiste baan is niet altijd even simpel. Een studie volgen betekent vaak een lange tijd intensief studeren. Het is daarom belangrijk dat wat je doet leuk vindt, dat geld ook voor je studie. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over LOI en de opleidingen die zij bieden.

Klik hier om alle 2400 opleidingen te vergelijken!


Over LOI

LOI opleidingenLOI staat voor Leidse Onderwijsinstellingen. LOI biedt meer dan 900 opleidingen en heeft meer dan 100.000 mensen opgeleid. Hiervan zijn er meer dan 20.000 HBO’ers. LOI biedt afstandsonderwijs. Dat houdt in dat je met name thuis aan het leren bent. Bij een groot deel van de LOI opleidingen heb je om een bepaalde tijd klassikaal les. Daarnaast maak je opdrachten die worden gecontroleerd door een vakdocent. Van de 900 opleidingen zijn er 42 erkende opleidingen. Deze opleidingen zijn erkend door het NVAO, een onafhankelijke accreditatieorganisatie. Bij een HBO opleiding krijg je dus ook een HBO getuigenschrift.

Bij veel cursussen kan je zelf bepalen wanneer je wilt starten. Je kan dus elk moment van het jaar beginnen met een cursus die bij jou past. Wanneer je er voor kiest om klassikaal te studeren, zijn er een aantal startmomenten. Klassikale opleidingen kunnen ook als thuisstudie worden gevolgd.

Veel opleidingen kan je afronden met een examen. Zo een examen vindt plaats op één van de vele locaties verspreid over heel Nederland. Dit examen maak je digitaal, waardoor je direct weet of je geslaagd bent. Daarnaast kan je ook zelf bepalen wanneer je het examen aflegt. Hierdoor kan je zelf je studieritme bepalen.

Voor een opleiding worden er een aantal modules doorlopen. Bij sommige opleidingen is het mogelijk om vrijstelling te krijgen, als je kan aantonen dat je over de kennis beschikt die in die module wordt behandeld. Op die manier kan je de studie nog sneller doorlopen.

Waarom kiezen voor LOI

Hieronder een aantal redenen waarom een studie bij LOI bij jou past:

 • Goed te volgen naast een baan. Je kan zelf bepalen wanneer je leert en eventuele lessen vinden plaats in avonden of weekenden.
 • Efficiënt en doelgericht. Alle LOI opleidingen zijn zo ingedeeld dat je efficiënt naar het doel werkt.
 • Intensieve begeleiding. Klassikaal les en daarnaast altijd binnen 24 uur reactie op vragen
 • Contact met studiegenoten. Interessant om bijvoorbeeld praktijkervaringen uit te wisselen.
 • Flexibele thuisstudie. Je bepaald zelf wanneer je leert en wanneer je je examen aflegt.
 • Innovatieve studietools. Hierdoor wordt het leren leuker en makkelijker.

In onderstaande video geeft een goede indruk hoe studeren bij de LOI in zijn werk gaat.

Geïnteresseerd in een opleiding van de LOI? Vraag een studiegids aan voor één van de 900 opleidingen!

Vraag gratis studiegids aan

Naast bovenstaande punten, brengt studeren bij de Leidse onderwijsinstellingen ook de volgende voordelen met zich mee:

 • leuke welkomstacties. LOI heeft vaak interessante acties waardoor studeren bij de LOI nog interessanter wordt. Zo zijn er regelmatig flinke kortingen op diverse opleidingen. Daarnaast geven ze ook regelmatig een leuk presentje, bijvoorbeeld een iPad. Hiermee wordt het studeren nog makkelijker en leuker.
 • Erkende diploma. Je bent een lange tijd intensief bezig met leren en dit resulteert in een diploma waarmee je een voorsprong hebt op andere sollicitanten. Er zijn veel studies met een erkend diploma. Dit is bijvoorbeeld een HBO of Master. Daarnaast biedt LOI ook MBO opleidingen en cursussen met diploma’s.
 • ruime keuze opleidingen. Met meer dan 900 opleidingen is het aanbod van de LOI opleidingen erg groot te noemen. Daarnaast groeit het aanbod nog steeds. Er zit dus altijd wel iets voor je bij. Veel opleidingen worden daarnaast ook nog eens aangeboden op verschillende opleidingsniveau’s, je kan kiezen of je klassikaal of thuis wilt studeren en wanneer jij wilt beginnen met de opleiding.
 • gratis proefles. Wil je eerst eens kennis maken met de opleiding of cursus die jij gaat doen? LOI biedt kwaliteit en dat mag je gratis proberen! Bij diverse opleidingen kan er een proefles aangevraagd worden. Hierdoor krijg je een indruk van hoe de opleiding die jij wilt gaan volgen, er uit ziet.
 • KennisTrainer App. Met de KennisTrainer App kan je overal en op ieder moment de stof die jij hebt geleerd, toetsen. Zo weet je direct of je de stof begrijpt en of je klaar bent voor het examen. Daarnaast zorg het regelmatig maken van een toets er voor dat de kennis fris in je geheugen blijft.

LOI opleidingen

LOI biedt meer dan 900 opleidingen. Dit varieert van een korte cursus tot een volledige HBO diploma. Grof gezien, kan je de LOI opleidingen als volgt indelen:

 • Masteropleidingen. De opleiding MBA (Master of Business Administrator) is een erkende Master opleiding! Daarnaast zijn er diverse Masterclasses.
 • HBO opleidingen. Leidse onderwijsinstellingen biedt meer dan 40 HBO opleidingen in diverse vakgebieden. Er zijn al meer dan 20.000 mensen die een HBO opleiding hebben gevolgd bij de LOI.
 • MBO opleidingen. Zowel basisopleidingen als volledige niveau 4 opleidingen. Een aantal sectoren: Veiligheid, administratie, onderwijs, gezondheid, dierenzorg en informatica.
 • Voortgezet onderwijs. Wil je HBO gaan studeren? Of eerst je VMBO afmaken voordat je aan het MBO begint? Bij deze opleider kan je jouw HAVO of VMBO diploma halen.
 • Cursussen. Graag een professionele cursus volgen? LOI biedt veel cursussen zowel klassikaal of als thuisstudie aan.
 • Eigen zaak. Ben jij een ondernemer of heb jij een onderneming? Je bent dan waarschijnlijk vaak druk en wilt alleen de dingen leren die er echt toe doen. LOI biedt cursussen waarin je snel hetgeen leert wat jij nodig hebt om je eigen bedrijf te kunnen runnen.
 • Talen. sí? Are you ready? Ja? Ben jij klaar voor een lesje Spaans of Engels? LOI biedt taalcursussen voor meer dan 40 talen.
 • Hobby. Wil je van je hobby je beroep maken? Of wil je gewoon echt goed worden in hetgeen wat je leuk vindt? LOI biedt cursussen voor diverse hobby’s.

Meer weten? Vraag de studiegids aan

Wil je graag een opleiding volgen bij de LOI? Of wil je eerst meer weten over de opleidingen die LOI aanbiedt? Op de website kan je meer te weten komen over de opleidingen van de LOI. Daarnaast kan je ook een studiegids aanvragen, voor als je je thuis rustig wilt verdiepen in een bepaalde opleiding.

Vraag gratis studiegids aan