Ervaringen avondschool

Wil je graag een avondstudie volgen aan een avondschool? Maar weet je niet zo goed wat dat precies inhoudt? Hieronder lees je ervaringen die anderen hebben met de avondschool.

Erwin, 27 jaar
“Op mijn 18e was ik klaar met mijn opleiding ICT niveau 2. Hierna ben ik aan de slag gegaan in een computerwinkel, tot mijn 22e. Ik wilde graag meer te weten komen over netwerkbeheer. Het vaste inkomen was erg prettig en wilde dit dan ook niet missen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar informatie over BBL-opleidingen en avondscholen. Ik heb gekozen voor de avondschool omdat ik op deze manier meer zou verdienen. Ik zou mijn baan kunnen houden en daarnaast nieuwe vaardigheden leren. Wel merkte ik dat ik minder vrije tijd had. Dit was soms erg lastig, omdat je minder tijd hebt voor leuke dingen met je vrienden.  Gelukkig heb ik wel mijn diploma behaald, en kon ik na verloop van tijd meer tijd vrijmaken voor mijn vrienden.”
Hetty, 35 jaar
“Hallo, mijn naam is Hetty. Twee jaar geleden ben ik een avondopleiding Verpleegkundige gestart. Na een jaar ben ik hiermee gestopt, aangezien het voor mij erg lastig was om de avondopleiding te combineren met mijn gezin. Ik was deze opleiding gestart omdat ik mijn baan als receptioniste bij een hotel niet uitdagend genoeg vond. Ik wilde erg graag een andere richting in slaan. Werken in de zorg leek mij al langere tijd erg leuk, vandaar dat ik ook in die richting ben gaan zoeken.

 

Ik vond de avondopleiding heel leuk om te volgen en ik heb er in een jaar tijd zeker erg veel geleerd.

Ik ben ermee gestopt omdat het voor mij teveel werd om, naast de opleiding, te werken en ook nog eens te zorgen voor mijn gezin. Mijn twee kinderen zeiden bijvoorbeeld tegen mijn man, dat ze mij zo weinig zagen. Dit was voor mij het punt dat ik heb besloten om met mijn avondopleiding te stoppen en een nieuwe baan te gaan zoeken.”

 

Ronald, 20 jaar

“Mij werd gevraagd om een stukje te schrijven over mijn ervaring met de avondschool. Toen ik na de Havo niet goed wist wat ik toen moest gaan doen, ben ik op internet op zoek gegaan naar verschillende soorten opleidingen. Ik kwam daarbij ook uit bij avondscholen. Het idee van overdag werken en ’s avonds naar school gaan sprak mij erg aan. Maar ervaringen hiermee waren weinig te vinden. Vandaar dat ik graag een stukje schrijf om mijn ervaringen te delen.

Ik ben op een avondschool begonnen aan de PABO (Pedagogische academie voor het basisonderwijs).

Vanaf het begin ben ik erg enthousiast over een avondstudie. Alle onderdelen gaan mij goed af en omdat ik het zo naar mijn zin heb, vind ik het niet erg om in mijn vrije tijd met opdrachten bezig te zijn. Aangezien ik al mijn punten tot nu toe binnen heb, ga ik er vanuit dat ik ook dit jaar succesvol af kan ronden.”