Coördinator beveiliging

Wil jij graag meer dan alleen de opleiding beveiliging? Je kan naast de beveiliging opleiding, ook de opleiding coördinator beveiliging volgen. Als coördinator ben je bezig met zowel beveiliging, als met het plannen en organiseren van beveiligingsactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligingen van een voetbalwedstrijd. Als dit niet goed gecoördineerd zou worden, kunnen er nog zoveel beveiligers zijn, maar dan kan het nog uit de hand lopen.

Vergelijk beveiliging opleidingen

Wil je direct beginnen met de opleiding beveiliging? Op opleidingtotbeveiliging.nl vergelijk je diverse opleidingen! Vergelijk beveiligings-opleidingen en begin met werkend leren!

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
16 van de 16 opleidingen.

Vooropleiding

Wil je de opleiding tot coördinator beveiliging volgen? Je dient dan minimaal de beveiliging opleiding te hebben gevolgd (niveau 2). Als je deze opleiding volgt, kan je vaak doorstromen naar de opleiding beveiliging coördinator. De opleiding zelf duurt ongeveer 1 á 2 jaar. Vroeger heette de opleiding Niveau 2 ook wel Algemene Beveiligingsmedewerker. Ook deze diploma is voldoende om aan deze opleiding te starten.

Wat leer je bij opleiding beveiliging coördinator?

Je leert natuurlijk de basiselementen, zoals deze ook bij de opleiding beveiliging worden behandeld. Zo leer je de wettelijke kaders, beveiliging, maar ook leiding geven en plannen maken. Wanneer je bepaalde onderdelen al hebt behaald, kan je hier vrijstelling voor krijgen. Dit verschilt per opleider.

Werkveld coördinator beveiliging

Zodra je de opleiding hebt afgerond, kan je aan de slag als coördinator beveiliging. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als leidinggevende of groepsleider van een beveiligingsteam. Jij maakt plannen en planningen voor bijvoorbeeld evenementen. Daarnaast maak je bijvoorbeeld rapportages voor het management over hoe het er voor staat met de veiligheid.

Voor wie is een opleiding coördinator beveiliging?

Je hebt natuurlijk een aantal competenties die je moet hebben, wil je aan de slag als coördinator beveiliging. Maar past het werk als coördinator en leidinggevende wel bij jou? Wat zijn de eigenschappen die jij moet hebben, wil je de opleiding coördinator beveiliging leuk vinden?
Het is belangrijk dat je goed kan organiseren. Je neemt de verantwoordelijkheid over een groep mensen en stuurt hierbij een beveiligingsteam aan. Je kan ook goed met mensen omgaan en weet de mensen achter je te krijgen. Je kan goed plannen en anticiperen tijdens stressvolle momenten.