Beste thuisstudie

Wil je graag een thuisstudie volgen? Gewoon om weer wat bij te leren? Of misschien wel omdat je zit te denken aan een andere baan? Misschien heb je al iets in gedachten, of ben je nog aan het oriënteren. In ieder geval is het nu een mooi moment om je er in te verdiepen. Naast bol en BBL opleidingen, verstrekken we ook informatie over deeltijd opleidingen en thuisstudies. In dit artikel zie je welke thuisstudies er op dit moment populair zijn en waarom jij voor welke thuisstudie moet kiezen.

Januari is altijd weer de maand van goede voornemens. Naast gezond leven, staat ook bij veel mensen het starten van een studie op deze lijst. Voor sommige studies geldt een inschrijftermijn, maar er zijn ook genoeg studies die je het hele jaar kunt starten. Het is in ieder geval belangrijk om te kijken wat je wilt. Heb je iets op het oog? Dan is het tijd om te vergelijken. Zet de plus- en minpunten voor jezelf op papier en ga tot actie over. Schrijf je in voor de studie en de rest gaat vanzelf!

Hieronder zoomen wij in op de populairste en beste thuisstudies op dit moment.

Leren ondernemen

De cijfers liegen er niet om. Zelfstandig ondernemen is hip. Ook het afgelopen jaar zijn er weer circa 50.000 mensen met een eigen onderneming begonnen. Helaas stopt ook ongeveer 50% alweer binnen 5 jaar. Er komt namelijk heel wat bij kijken en alles moet in balans zijn. Ook al ben je heel goed in je vak, als je niets verkoopt kom je ook niet verder. Daarom zou het volgen van de opleiding tot zelfstandig ondernemer voor vele een goede stap zijn. Vooral als jij al een vak beoefent waar jij goed in bent, komt het aan op die punten die er omheen komen kijken zoals verkoop, reclame, een ondernemingsplan en fianciën. Maar: ‘hoe pak je het aan?’ en ‘hoe houd je het vast?’ zijn vragen waar je van tevoren goed bij stil moet staan. Door een cursus of thuisstudie te volgen tot zelfstandig ondernemer is de kans op succes velen malen groter.

Bekijk alle studies voor zelfstandig ondernemer

Taalcursus, Aan kop Engels en Spaans

Een tweede of derde taal leren lijkt steeds belangrijker te worden in de huidige maatschappij. Bij steeds meer bedrijven zijn ze op zoek naar mensen die meerdere talen beheersen. Dankzij technologie wordt communicatie met andere landen steeds gemakkelijker. ’s Ochtends overleg met collega’s uit diverse landen is geen uitzondering meer bij steeds meer bedrijven. Met name Engels, maar ook Spaans zijn erg populair. Naast dat het jou meer kans op een baan geeft, zorgt het beheersen van meerdere talen er voor dat jouw denkvermogen toeneemt, je beter kunt multitasken, je minder snel last hebt van dementie en je besluitvaardiger wordt.

Bekijk alle taalcurssusen, Engels cursussen of Spaans cursussen

Psychologie

Het mensenlijk brein is complex en staat in contact met de mens zijn lichaam en dus het gedrag. Op allerlei gebieden lijkt dit steeds vaker naar voren te komen. Waar komt dit vandaan? Wat is de oorzaak? Wat zijn de gevolgen? Hoe kun je deze problemen oplossen? Dit zijn interessante vragen die steeds meer mensen bezig houden.
Vooral de universitaire psychologie opleidingen zijn erg populair. Bij de universitaire psychologie opleidingen wordt er vooral onderzoek gedaan. Je bent dan niet bezig met de psychologie van één persoon, maar analyseert bijvoorbeeld hoe bepaald gedrag tot stand komt.

Bekijk alle psychologie thuisstudies

Gewichtsconsulent(e)

Het lijkt een steeds groter probleem te worden; overgewicht. Ongeveer de helft van de Nederlanders lijdt aan overgewicht. In de huidige maatschappij wordt men steeds vaker verleid tot lekkere dingen. Iedereen weet dat het niet gezond is. Toch kunnen veel mensen het niet weerstaan. Als gewichtsconsulent(e) help je mensen met hun ongezonde levenspatroon. Omdat je werkt met mensen, is het werk gevarieerd en iedere omstandigheid zorgt voor een unieke situatie.

Bekijk alle studies voor gewichtsconsulent(e)

ICT opleidingen

We kunnen er tegenwoordig niet meer om heen; computers. Hoe goed je ook bent in je vak, bij vrijwel alle kantoorbanen heb je tegenwoordig te maken met ICT. Niet alleen weten hoe je een brief moet typen, maar ook even in Excel een tabel in elkaar zetten wordt steeds vaker gezien als noodzakelijke kennis. Dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Leren hoe technologie en programmeren werkt wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Daarnaast bevordert het ook eens je probleemoplossend vermogen. Daarnaast is er ook veel werk in de ICT zelf. Er was een trend dat er veel werd uitbesteed naar India, maar deze trend is aan het afnemen. In Nederland wordt de vraag naar goede IT’ers dus alleen maar groter!

Bekijk alle ICT opleidingen

Beste opleiders?

Er zijn vele verschillende opleiders in Nederland voor thuisstudies en deeltijdstudies. Misschien vraag jij je af voor welke deeltijd opleiding je het beste kunt kiezen? Welke opleider het beste is? Eerlijk gezegd is dat per persoon verschillend. Het is net wat je fijn vindt, hoeveel dicipline je hebt en hoeveel je er aan kwijt wilt zijn. Vergeet niet dat een thuisstudie net als gezond leven en sporten niet iets is wat we met liefde doen. Het is een noodzakelijk kwaad, maar houdt het doel voor ogen en bedenk dat het zeker de moeite waard zal zijn. Hieronder hebben we een lijst gemaakt van verschillende opleiders en de belangrijste speerpunten. Wil je meer weten? Klik op de naam van de opleider voor meer informatie & om alle opleidingen te vergelijken.

  • Laudius thuisstudies: Alle cursussen digitaal, geen inschrijfgeld & zeer voordelig
  • NHA thuisstudies: Nu 50-70% korting op lesgeld. Actie: Gratis tablet of smartwatch. 15 dagen op proef, niet geslaagd? Lesgeld terug!
  • LOI thuisstudies: Ruimste keuze aan opleidingen. Kennistrainer App om nog makkelijker te leren.
  • NTI thuisstudies: Tot 50% korting. Flexibel studeren, zowel thuis als klassikaal.
  • Studieplan thuisstudies: Gratis tablet of smartwatch, online leeromgeving. Niet geslaagd? Lesgeld terug – garantie!
This entry was posted in Thuisstudie. Bookmark the permalink.