Assistent beveiliging en toezichthouder

Wil je graag de beveiliging in? Maar nog niet direct zelf de verantwoordelijkheden hebben als beveiliger? Volg de opleiding beveiliging assistent en toezichthouder. Bij deze opleiding krijg je een goed beeld van de werkzaamheden als beveiliger. Je loopt bijvoorbeeld mee met een beveiliger en assisteert.

Vergelijk beveiliging opleidingen

Wil je direct beginnen met de opleiding beveiliging? Op opleidingtotbeveiliging.nl vergelijk je diverse opleidingen! Vergelijk beveiligings-opleidingen en begin met werkend leren!

  • Opleider
  • Opleiding & studieduur
  • Kosten
  •  
16 van de 16 opleidingen.

Over de opleiding beveiliging assistent

Als assistent beveiliging en toezichthouder leer je de basisonderdelen van de opleiding beveiliger. Dit zijn bijvoorbeeld de basisregels, wetten en procedures op het gebied van veiligheid.
De studie duurt ongeveer 0,5 tot 1 jaar. De opleiding is zowel als BOL of BBL opleiding te volgen. BOL is voltijd (4 dagen leren, 1 dag werken), BBL is 4 dagen werken, 1 dag leren.
Door de opleiding Niveau 1 te volgen, kan je aan de slag in de beveiliging als assistent en daardoor kan jij je oriënteren in de branche. Bevalt het je? Dan kan je daarna altijd nog een niveau 2 opleiding volgen.

Doorstroommogelijkheden

Nadat je de opleiding Niveau 1 hebt afgerond, kan je aan de slag als assistent, bijvoorbeeld bij de gemeente als stadstoezichthouder. Bevalt het werk je? Dan kan je overwegen om een opleiding beveiliging niveau 2 te volgen.

Wat verdien je?

Als assistent beveiliger begin je met een salaris van ongeveer 1000 tot 1200 euro. Naarmate je verder stroomt, kan dit oplopen tot ongeveer 2200 euro. Daarnaast kan je nog toeslagen krijgen voor bijvoorbeeld nachtdiensten, weekenddiensten of werken tijdens feestdagen.